Mali predmeta koji mnogo olakšavaju život

Izvor: Blic, 03.Jul.2010, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali predmeta koji mnogo olakšavaju život

Izložba najboljih studentskih radova u okviru projekta „Pokretni inkluzivni muzej“ otvorena je juče na Adi Ciganliji, kod restorana „Jezero“, i trajaće do 11. jula. Svi posetioci Ade na ovaj način imaće priliku da se upoznaju sa zanimljivim dizajnom predmeta koji olakšavaju život osobama sa invaliditetom i njihovim porodicama.

- Ovo nije prvi put da JP „Ada Ciganlija" podržava projekte koji imaju veze sa osobama sa invaliditetom. Pored sportskih terena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za osobe sa invaliditetom i pomoćnih platformi koje omogućavaju osobama korisnicima kolica da uđu u vodu - kaže Zoran Gajić, direktor JP „Ada Ciganlija".

Projekat „Pokretni inkluzivni muzej" pokrenuli su Centar za razvoj inkluzivnog društva i „Eurobank EFG", a JP „Ada Ciganlija" pridružila se projektu pružajući izložbeni prostor i donirajući sredstva za izradu rešenja koji je uradila student Jelena Lazarević. U pitanju je „Špipaljka" koja omogućava osobama koje ne vide ili su daltonisti da raspoznaju garderobu po bojama. Sa jedne strane „špipaljke" nalazi se znak koji obeležava određenu boju, a sa druge je natpis sa bojom koji se može opipati prstima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.