Mali najavio nove mere države za podsticaj zapošljavanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2020, 15:33

Mali najavio nove mere države za podsticaj zapošljavanja

Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas da država priprema nove, dodatne ekonomske mere, a koje će, kako je rekao, biti usmerene na nova zapošljavanja.

Prema njegovim rečima, deo mera odnosiće se na smanjenje ili oslobađanje poslodavca poreza i doprinosa za novozaposlene, a deo na direktnu subvenciju za svakog novog zaposlenog.

"O novim merama informisaćemo javnost za nekoliko dana. Trenutno razmatramo oko 20-ak mera, a sa predlogom tih mera izaći ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uskoro", rekao je Mali novinarima u Vranju.

On kaže da to što država razmatra nove mere pokazuje koliko proaktivno vodi računa o ekonomskoj politici.

"Osnova programa prethodnih mera bila je smanjenje negativnih posledica virusa korona na privredu, sada razmišljamo o novim koracima, a upravo su te mere za nova zapošljavanja sledeći korak", zaključio je Mali.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

STIŽE PAKET NOVIH MERA: Deo se odnosi na POREZE, evo šta se menja!

Izvor: Kurir, 02.Jun.2020

U Ministarstvu finansija danas je najavljeno da država priprema nove, dodatne ekonomske mere, a koje će biti usmerene na nova zapošljavanja.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.