Mali avion sleteo na trup bez posledica

Izvor: Blic, 07.Mar.2011, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali avion sleteo na trup bez posledica

Na Aerodromu “Nikola Tesla” u jutarnjim časovima dogodila se nezgoda aviona Cesna 172 mađarske firme “Cegcentrum” koji je sleteo na trup, bez izvučenog stajnog trapa. kako “Blic” saznajem pilot je zaboravio da izvuče stajni trap.

Na sreću, ovom prilikom oba člana posade prošla su bez povreda, a avion je pretrpeo oštećenja na elisi i horizontalnom repu. Prilikom prijave sletanja u 08:43 časa pilot nije najavljivao nikakav problem ni vanrednu situaciju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Brzom intervencijom aerodromskih službi mehanizacije i bezbednosti saobraćaja, a posle hitnog inspekcijskog uviđaja Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, avion je uklonjen sa piste i prevučen na bezbednu poziciju. Zbog pravovremenog i brzog delovanja osoblja i inspekcije na aerodromu, otklonjene su moguće posledice kašnjenja celokupnog saobraćaja.

Posle veoma kratkog privremenog zatvaranja piste, saobraćaj je ponovo uspostavljen u 09:35 časova. Svi predviđeni letovi tokom prepodneva su obavljeni. Avion Swiss International Air Lines-a na liniji Cirih-Beograd privremeno je sleteo u Budimpeštu, odakle se, posle dopune gorivom, uputio ka Beogradu, saopštio je aerodrom "Nikola Tesla”.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nezgoda na beogradskom aerodromu

Izvor: RTS, 07.Mar.2011

Niko nije povređen u jutrošnjoj nezgodi na beogradskom aerodromu, kada je avion "cesna 172", mađarske firme "Cegcentrum" sleteo na trup, bez izvučenog stajnog trapa. ..U jutrošnjoj nezgodi na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", kada je avion tipa "cesna 172" mađarske firme "Cegcentrum" sleteo...

Nastavak na RTS...

ZA 15 MESECI DEVET AVIO-NESREĆA U SRBIJI

Izvor: Kurir, 07.Mar.2011

BEOGRAD - Blaža avionska nezgoda na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", kada je jutros letilica tipa "cesna 172" mađarske firme "Cegcentrum" sletela bez izvučenog stajnog trapa bila je deveti udes u prošloj i ovoj godini...Dva člana posade prošla su bez povreda, avion je pretrpeo oštećenja...

Nastavak na Kurir...

Avion sleteo na BG aerodrom bez izvučenog stajnog trapa

Izvor: 24sata, 08.Mar.2011, 02:36

Avion “cesna 172”, mađarske firme “Cegcentrum”, sleteo je juče na beogradski aerodrom “Nikola Tesla“ bez izvučenog stajnog trapa. Na sreću, oba člana posade prošla su bez povreda, a avion je pretrpeo samo oštećenja elise i horizontalnog repa.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.