Mali: Sledeće sedmice ponovo radna grupa za metro

Izvor: Blic, 17.Feb.2014, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Sledeće sedmice ponovo radna grupa za metro

Grad Beograd će tokom sledeće sedmice ponovo osnovati radnu grupu za metro, najavio je danas predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali.

Na konferenciji za novinare Mali je rekao da će se i projekat izgradnje metroa "pogurati" tako da se vidi gde se stalo i kako može da se pokrene i finansira.

Pročitajte još:

Siniša Mali: Pitanje dana kada će Beograd da preuzme Bus plus

Prva faza "Beograda na vodi" kreće već u martu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Francuska kompanija Alstom popisala je u novembru 2011. godine sa Gradom Beogradom sporazum o gradnji prve liniju beogradskog metroa, a Skupština Beograda usvojila je u novembru 2012. konceptualnu studiju metro mreže sa tri potencijalne linije.

Plan je bio da prva linija poveže Ustaničku ulicu u starom delu grada sa Novim Beogradom i Zemunom - jednim krakom sa novim Merkatorom i Tvorničkom ulicom, a drugim sa Železničkom stanicom "Novi Beograd".

Ministar saobraćaja Srbije Aleksandar Antić rekao je da polemika o beogradskom metrou traje već 47 godina tokom kojih domaći stručnjaci ne mogu da se dogovore šta je potrebno Beogradu.

- Mi smo skloni tim višedecenijskim raspravama o najvažnijim projektima zbog čega, na žalost, ništa ne završavamo, sve tavori, a mi kao društvo smo u niskom startu a nigde nismo krenuli - rekao je Antić, koji je i kandidat Socijalističke partije Srbije (SPS) za gradonačelnika Beograda.

Čelnik privremene uprave Beograda Siniša Mali je rekao je i da u sledeće četiri godima može da se reši pitanja isnfrastrukture Beograda i pitanje obilaznice, oslobađanja Savskog amfitetara, transportan opasnog materijala kroz grad.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.