Mali: Raskidamo odmah ugovor za jelku

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Dec.2017, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Raskidamo odmah ugovor za jelku

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas će ugovor za novogodišnju jelku koja je postavljena na Trgu republike biti raskinut, jer je 83.000 evra mnogo za jelku.

On je novinarima u Skupštini grada rekao da tražio da se ugovor sa dobavljačem jelke raskine i da će snositi odgovornost svako ko je nešto nezakonito uradio.

"Bio sam iznenađen tom cifrom, mi već tri i po godine radimo potpuno transparentno i javno. U predlogu budžeta bila je ta cifra. Ništa >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sakrili nismo. Iznenađen sam tom cifrom, zvao sam sekretara koji je to sprovodio", kazao je Mali.

Mali je kazao da građani Beograda neće biti oštećeni zbog jelke, jer će ugovor biti raskinut.

On je dodao da se ugovor neće sprovoditi i da ako je bilo šta uplaćeno izvođaču biće vraćeno u budžet. "Drugačiji smo od onih prethodnih. Ako je bilo kakava greška napravljena biće ispravljena", rekao je Mali.

Upitan kako je moguće da je potpisan ugovor od 83.000 evra a da on ne zna, Mali je kazao da Sekretarijat za vanredne situacije i komunikaciju i koordinaciju sa građanima sproveo taj tender i da će biti utvrđeno da li je sproveden u skladu sa zakonom ili ne.

"Ne mogu baš svaku javnu nabavku da pratim, ali evo kako sam saznao, mislim da ne možete bržu reakciju očekivati", rekao je Mali.

Ugovor o kupovini jelke do kog je došla Pištaljka pogledajte na ovom linku.

Jelka na beogradskom Trgu republike od 83.000 evra postavljena pre nego što je tender završen. Ugovor dobila firma Keep light koja ima monopol na novogodišnje osvetljenje https://t.co/nc90TsiP1E pic.twitter.com/fnZrpeRKE4

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.