Mali: Prihvatiću odgovornost za neke greške i idemo dalje

Izvor: RTS, 28.Okt.2019, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Prihvatiću odgovornost za neke greške i idemo dalje

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je kako mu je "najvažnije da je Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka (FON) ponovo potvrdilo da njegov doktorat nije plagijat".
"Ja ću snositi posledice i prihvatiti njihovo mišljenje da je propust što u doktoratu nisu citirani svi izvori", rekao je ministar u intervjuu televiziji O2 povodom saopštenja FON-a u kom se navodi da je Nastavno-naučno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << veće tog fakulteta usvojilo izveštaj o doktoratu Siniše Malog, kojim je predloženo da mu se izrekne mera javne osude zbog neakademskog ponašanja prilikom izrade doktorata.

Ističući kako sad ne zna "šta će oni na Univerzitetu ponovo da urade", Mali je naglasio kako je za njega bitno ono što je FON rekao i da je FON "treći put potvrdio istu odluku da doktorat nije plagijat".
"Drago mi je što su potrvdili ponovo da moj doktort nije plagijat, jer znam da sam ga ja pisao, siguran sam u svoje znanje, siguran sam u ono što sam radio. Ali, evo, za neke greške koje su bile prihvatiću odgovornost i idemo dalje", rekao je Mali.
Optužio je opoziciju da je "celu stvar" politizovala.
"Poenta je u tome da je sve stvar politike. Opozicija spinuje i izvrće neke činjenice, kao sa promocijom knjige Gorana Vesića", objasnio je Mali, nazivajući opoziciju "fašistima".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mali: Važno je da nije plagijat

Izvor: Danas, 29.Okt.2019, 01:11

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je večeras kako mu je najvažnije da je Nastavno naučno veće Fakulteta organizacionih nauka (FON) ponovo potvrdilo da njegov doktorat nije plagijat. Članak Mali: Važno je da nije plagijat se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.