Mali: PKB ima dugove od 60 miliona evra

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Avg.2015, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: PKB ima dugove od 60 miliona evra

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da Poljoprivredna korporacija Beograd (PKB) iz Padinske Skele nije profitabilno preduzeće i da trenutno duguje 60 miliona evra.On je novinarima u Beogradu rekao da se zbog toga krenulo u privatizaciju te korporacije i istakao da se neće prodavati građevinsko zemljište.

"Ono što je predmet privatizacije PKB-a je poljoprivredno zemljište, koje nikada neće biti građevinsko ili industrijsko. Ne postoji nikakva šteta da će >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << neko kupiti to zemljište, a onda preprodati i napraviti neke velike pare", kazao je Mali.

Prema rečima Malog, prava oko 2.000 zaposlenih u PKB-u će biti maksimalno zaštićena, odnosno određeni broj radnika će preuzeti novi kupac, a ostalima će biti ponuđen socijalni program, kao i za svako preduzeće u restrukturiranju.

Gradonačelnik je istakao da se Grad Beograd ne bavi poljoprivrednom proizvodnjom i da zato želi da pronađe strateškog partnera za PKB koji bi investirao u razvoj proizvodnje.

Predstavnici Samostalnog i Nezavisnog sindikata Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) iz Padinske Skele ocenili su danas da se još nisu stekli uslovi za privatizaciju te korporacije, jer se ne zna kolika je vrednost kapitala, ni šta će se prodati.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Traži se kupac i za PKB

Izvor: Capital.ba, 12.Avg.2015

BEOGRAD, Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da Poljoprivredna korporacija Beograd /PKB/ iz Padinske Skele ne donosi profit, da duguje 60 miliona evra i da se zbog toga krenulo u privatizaciju tog preduzeća. „Ono što je predmet privatizacije PKB-a je poljoprivredno zemljište koje nikada...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.