Mali: Novac od prodaje Komercijalne za bolji standard građana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2019, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Novac od prodaje Komercijalne za bolji standard građana

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će država novac od prodaje svog udela u Komercijalnoj banci iskoristiti za podizanje kvaliteta života i bolji standard građana.

Mali je u Skupštini Srbije podsetio da je država nedavno izašla iz Jubmes banke, a poručio je da će Poštanska štedionica ostati u državnom vlasništvu.

“Mi smo pre mesec i po dana izašli iz suvlasništva u Jubmes banci. To ćemo uraditi i sa Komercijalnom bankom, a novac koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zaradimo ćemo uložiti u izgradnju bolje infrastrukture, u nove auto-puteve, u podršku mladima za zapošljavanje. Ulagaćemo i dalje u obrazovanje, socijalnu zaštitu, sve što je obaveza države da podigne kvalitet života i standard”, istakao je Mali

Odgovarajući na pitanje poslanika “Pokret za spas Srbije - Nova Srbija” Đorđa Vukadinovića o prodaji Komercijalne banke, Mali je objasnio da se njena privatizacija dogodila 2011. godine, i da je od tada država suvlasnik sa 43 odsto, dok su većinski vlasnici mali akcionari i četiri fonda.

On je dodao da se udeo u Komercijalnoj banci prodaje na osnovu sporazuma koji je potpisan 2011. godine, navodeći da ozbiljna država mora da poštuje potpisano, iako se možda sa tim ne slaže.

“Proces pronalaženja strateškog partnera za Komercijalnu banku je deo reformskog procesa koji radimo, s jedne strane zajedno sa MMF-om, a s druge strane radi se na tome da povećamo konkurentnost na našem bankarskom tržištu”, rekao je Mali.

Ministarstvo finansija, će kaže Mali, do kraja godine predložiti skupštini da usvoji set zakona koji se odnose na unapređenje funkcionisanja i rasta tržišta kapitala u Srbiji. Pored toga, predložiće novi zakon o investicionim fondovima, o alternativnim fondovima, ali i izmene i dopune Zakona o finansijskim tržištima koji će podrazumevati poreske podsticaje za unapređenje tog tržišta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RASPRAVA U SKUPŠTINI Brnabić i Mali odgovarali na pitanja o prodaji Komercijalne banke

Izvor: Blic, 27.Jun.2019

Premijerka Ana Brnabić i ministar finansija Siniša Mali odgovarali su danas u Skupštini Srbije o prodaji udela države u Komercijalnoj banci.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.