Mali Menson: Ko bi rekao da će ovaj umiljati dečak izrasti u jednog od najsurovijih ubica?

Izvor: Blic, 11.Okt.2013, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali Menson: Ko bi rekao da će ovaj umiljati dečak izrasti u jednog od najsurovijih ubica?

Porodica Čarlsa Mensona pokazala je do sad neobjavljene fotografije čudovišnog ubice kad je bio mali i tako otkrila pravo zlo koje se krilo u njemu. Svi ga pamtimo po plamtećem pogledu, neurednoj bradi i kosi, kukastom krstu istetoviranom na čelu. Danas, četiri decenije posle jezivih ubistava koja su ga “proslavila”, vidimo drugačiju verziju jednog od najozloglašenijih američkih ubica. Portret budućeg ubice: Čarls Menson kao petogodišnjak na porodičnoj fotografiji
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Slike na kojima Menson, kao mladoženja, seče svadbenu tortu, kao i ostale, pokazuju jezivu činjenicu - a to je da je mogao tako znalački da krije šta se u njemu dešava.

Džef Gin, biograf koji je prikupio i objavio Mensonove fotografije iz detinjstva i mladosti, pita se i sam koje je pravo lice ovog ubice.

Menson i njegova “porodica” ubili su 8. avgusta 1969. godine Šeron Tejt, glumicu i suprugu reditelja Romana Polanskog, koja je bila u devetom mesecu trudnoće, kao i njihovo troje prijatelja na Beverli Hilsu.

Pročitajte još Sva lica zla: Nove fotografije Čarlsa Mensona, masovnog ubice iz 70-ih godina

Tom prilikom je slučajno nastradao i Stiven Parent, kao peta žrtva, koji se zatekao na imanju gde je došao da porazgovara o prodaji radio-aparata.

Iduće večeri njegova Porodica iskasapila je preduzetnički par Lina i Rozmari La Bjanka u njihovoj kući u Los Anđelesu.

Nasilje koje su sprovodili bilo je toliko bezumno i brutalno, a motivacija toliko nejasna, da se oko hipi porodice stvorio mit koji je proganjao američku zajednicu.

Sva Mensonova lica od hapešnja do danas (kliknite na sliku da biste je videli uvećanu)

On je uvek smatrao da je njega društvo postepeno pretvorilo u to što je postao. Međutim, danas, računi njegove prave prodice i lista zločina koje Gin navodi, govore sasvim drugu priču.

Po prvi put, njegova sestra Nensi i rođaka Džoen, prisetile su se da je bio sklon nasilju i manipulaciji još kad je imao samo pet godina. Već tada se njegova majka, čujemo sada, plašila svog sina sa “ludačkim pogledom”.

Čarls Menson danas kao 78-godišnjak, nalazi se u zatvoru u Kaliforniji, gde služi doživotnu kaznu

Bio je “neprijatno dete”, koji još tako mali puno lagao, i, kad god bi učinio nešto što ne treba, polomio neku stvar, ili nešto slučno, što se dešavalo gotovo svakodnevno, uvek bi krivio druge. Bio je, takođe, opsednut potrebom da bude u centru pažnje, pričaju njegovi rođaci.

Pročitajte još Šta ozloglašeni Čarls Menson ima da kaže posle 20 godina ćutanja?

Koliko se seća njegova rođaka Džoen, čiji su roditelji odgajili Mensona u njihovoj kući u Zapadnoj Virdžiniji: “Nikad ništa lepo nije bilo u vezi sa njim. Nikad nije ništa lepo učinio.”

Ona je bila jedna od mnogih koja se plašila Mensona, i to s razlogom. Voleo je noževe i oružje, i, kad bi izgubio kotnrolu nad besom, oči su mu plamtele jakim sjajem, tako da je ona mislila da je sposoban da je povredi, pa čak i da je ubije.

Kako je birao devojke?

Dok je propovedao o “slobodnoj ljubavi” Menson je birao svoje devojke za Porodicu vrlo pažljivo - tražio je one iz poremećenih porodica, koje imaju problema sa ocem, neugledne devojke koje je mogao da zavede govoreći im da su prelepe.

Kada Čarls Menson uđe u vašu sobu sa srpom u ruci

Jedne večeri, Čarli je ušao u njenu sobu (Džoen je tada imala devet godina) dok je ona raspremala krevet. U ruci je držao mali srp oštar kao brijač. Kada joj je preprečio put, rekla mu je da se pomeri, a on joj je na to odgovorio “nateraj me”.

Izgurala ga je iz sobe i stavila rezu na vrata s mrežom za komarce, što je njega potpuno razbesnelo. Isekao je mrežu na vratima i, po Ginovim rečima “ona je bila ubeđena da je mislio da nož upotrebi na njoj”.

Pročitajte još Čarls Menson se nije pojavio na saslušanju, nije mu odobrena uslovna sloboda

Sedamdeset godina kasnije ona se seća: “Mogli ste da ga bičujete ceo dan, a on bi i dalje radio ono što je nameračio”.

Uvek je tvrdio da ga je rodila prostitutka koja nije ni znala ko mu je otac. Prema Ginovim podacima, njegovo detinjstvo je bilo daleko od idiličnog, ali nije bilo ni kako je on govorio.

Njegova majka Ketlin imala je samo 15 godina kad ga je rodila, sa starijim muškarcem koji je brzo ostavio. Kasnije je pronašla čoveka koji je bio voljan da se oženi njome i da postane otac njenom detetu i da mu da svoje prezime. Verovatno je Vilijam Menson verovao da je Čarli njegov, bar u početku.

"Rođeni predator"

Gin kaže za Mensona da je rođeni predator koji je usavršio svoju “suludu igru” koju je koristio u kasnijim godinama. Ali, kako je kao dečak bio oniži često je bio meta seksualnog zlostavljanja i dobijao je batine od drugih dečaka. Shvatio je da je njegova najbolja odbrana da ih ubedi da je lud. Počeo bi da pravi grimase, da pušta čudne zvuke i da se bacaka.

Kratak brak sa 15-godišnjom Rozali Vilis kad je imao 20 godina bio je izgleda njegov pokušaj da se uklopi i da živi normalno. Ali, stvari su brzo izmakle kontroli. Morao je da se vrati u zatvor, a Rozali, sa kojom je dobio sina, napustila ga je.

Gin potvrđuje da je sve što je Menson radio u detinjstvu bilo pogrešno i protiv zakona. Lagao je, krao automobile, pljačkao prodavnice. Od svoje 12 godine posećivao je često zatvore za odrasle.

Menson je naredio prva ubistva kako bi spasio kompanjona Boba Bosoleja da odgovara za ubistva. Tu je video priliku da govori o apokaliptičnom ratu koji je na pragu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mali-Menson-Ko-bi-rekao-da-ce-ovaj-umiljati-decak-izrasti-u-jednog-od-najsurovijih-ubica

Izvor: medio.rs, 11.Okt.2013

Porodica Čarlsa Mensona pokazala je do sad neobjavljene fotografije čudovišnog ubice kad je bio mali i tako otkrila pravo zlo koje se krilo u njemu. Svi ga pamtimo po plamtećem pogledu, neurednoj bradi i kosi, kukastom krstu istetoviranom na čelu. Danas, četiri decenije posle jezivih ubistava koja...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.