Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Nov.2015, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Manji porezi na imovinu za vlasnike starijih objekata

Gradsko veće Beograda danas je izmenilo odluke koje se odnose na određivanje zona za utvrđivanje poreza na imovinu i stope amortizacije, kojim se snižava stopa poreza za određen broj građana.

"Doneli smo odluku da se stopa amortizacije poveća sa 0,8 na jedan odsto, što znači da će domaćinstva koja imaju starije objekte plaćati manji iznos poreza za 2015. godinu", objasnio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, saopštila je Služba za informisanje Grada Beograda. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

On je dodao da će biti izmenjene i pojedine gradske zona u delovima Surčina, Čukarice, Novog Beograda.

"Naredne godine očekujemo izmenu Zakona o porezu na imovinu koja će verovatno promeniti metodologiju obračuna poreza, što je sistemsko i dugoročno rešenje. Ne čekajući tu odluku, mi kao grad želimo da izađemo u susret građanima koji su primetili nelogičnosti u svojim obračunima i da im olakšamo", rekao je gradonačelnik.

Godišnja stopa amortizacije povećana je sa 0,8 na jedan odsto, koliko može maksimalno iznositi po zakonu, i za objekte građana koji ne vode poslovne knjige, a maksimalno ukupno umanjenje poreske osnovice po osnovu amortizacije ostaje 40 odsto, koliko je i propisano Zakonom o porezima na imovinu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Manji porez na imovinu za veliki broj Beograđana"

Izvor: RTS, 23.Nov.2015

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je manji porez na imovinu za veliki broj građana, pa će tako domaćinstva koja imaju starije objekte plaćati niži iznos poreza za ovu godinu. . Kako je saopštila Gradska uprava,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.