Mali: Manje direktora, bolja usluga građanima

Izvor: Mondo, 03.Feb.2015, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Manje direktora, bolja usluga građanima

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je smanjenje broja direktora u javnim preduzećima uz ukidanje mesta pomoćnika direktora i savetnika.

Foto: Beta/Nenad Petrović

Mali je kazao da će u beogradskom "Vodovodu" broj direktora biti smanjen za deset i naglasio da to predstoji u svim komunalnim preduzećima čija će rukovodstva morati da preuzmu odgovornost za rezultate.

Posle sastanka sa rukovodstvom "Vodovoda i kanalizacije", Mali je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da predstoje sastanci s rukovodiocima javnih i javno-komunalnih preduzeća čiji je osnivač Grad Beograd.

Cilj je da se poboljša efikasnost i poveća profitabilnost preduzeća, uz bolje pružanje usluga građanima.

Gradonačelnik će svake nedelje posećivati po jedno javno komunalno preduzeće, a za sledeću nedelju planirana je poseta GSP-u.

Prošle godine preduzeće "Vodovod i kanalizacija" je posle 11 godina, za 45 miliona evra, završilo izgradnju postrojenja za preradu vode "Makiša dva" koje će za dve nedelje početi da radi, a za ovu godinu se planira rekonstukcija "Makiša jedan".

Direktor "Vodovoda i kanalizacije" Svetozar Veselinović rekao je da će sanacija "Makiša jedan" biti završena za godinu i po i da će deo biti finansiran iz prihoda preduzeća, a deo iz kredita.

Uz to, rekao je gradonačelnik, prioriteti su obnavljanje vodovodne mreže u proseku stare 32 godine i razvoj kanalizacione mreže jer trećina Beograda nema kanalizaciju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.