Mali: Izmene zakona za efikasnije ulaganje u srpsko tržište

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2020, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Izmene zakona za efikasnije ulaganje u srpsko tržište

Izmenama i dopunama Zakona o tržištu kapitala biće omogućeno da se poveća baza i struktura potencijalnih investitora koji će ulagati u domaće hartije od vrednosti, rekao je danas u parlamentu ministar finansija Siniša Mali.

Mali je, obrazlažući izmene zakona, naveo da se predloženim izmenama postiže usaglašavanje odredbi Zakona o tržištu kapitala sa Zakonom o javnom dugu.

"Strani investitori i fondovi će na brz i efikasan način moći da ulažu u domaće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << hartije od vrednosti i u srpsko tržište kapitala", dodao je Mali.

Mali je podsetio da se prošle godine Srbija vratila na međunarodno tržište kapitala, gde je imala dve veoma uspešne emisije evroobveznica, i to po iistorijski najnižim kamatnim stopama.

"Pri poslednjoj emisiji obveznica u novembru emitovali smo 550 miliona evra obveznica sa prinosom 1,25 odsto, a prethodno smo u junu emitovali obveznicu u iznosu od 1 milijarde evra, na period od 10 godina, sa stopom prinosa od 1,619 odsto i šest puta većom tražnjom", rekao je Mali.

Ministar je ukazao da efikasno tržište kapitala i poverenje investicione javnosti predstavljaju bitan preduslov za dalji ekonomski razvoj zemlje.

Mali je podsetio da je Srbija nedavno otvorila Poglavlje 4 u u pregovorima sa Evropskom unijom, koje se odnosi na slobodno kretanje kapitala, navodeći da je na taj način naša zemlja dobila priznanje da ima uslove za povezivanje sa evropskim tržištima od trenutka pristupanja Evropskoj uniji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali: Izmene zakona za efikasnije ulaganje u srpsko tržište

Izvor: RTS, 28.Jan.2020

Izmenama i dopunama Zakona o tržištu kapitala biće omogućeno da se poveća baza i struktura potencijalnih investitora koji će ulagati u domaće hartije od vrednosti, rekao je u parlamentu ministar finansija Siniša Mali. . ...

Nastavak na RTS...

"Povećanjem broja investitora razvijamo tržište kapitala"

Izvor: B92, 28.Jan.2020

Beograd -- "Strani investitori i fondovi će moći na brz i efikasan način da ulažu u domaće hartije od vrednosti i u srpsko tržište kapitala", rekao je ministar finansija...Ministar finansija Siniša Mali je, obrazlažući Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o tržištu kapitala, rekao...

Nastavak na B92...

Mirčić: Ovakvim zaduživanjima Srbija lako može da upadne u dužničko ropstvo

Izvor: Danas, 28.Jan.2020

“Izmenama i dopunama Zakona o tržištu kapitala biće omogućeno da se poveća baza i struktura potencijalnih investitora koji će ulagati u domaće hartije od vrednosti. Strani investitori i fondovi će na brz i efikasan način moći da ulažu u domaće hartije od vrednosti i u srpsko tržište kapitala,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.