Mali: Fontana ne utiče na ukupnu potrošnju, vrti istu vodu

Izvor: N1 televizija, 08.Avg.2017, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Fontana ne utiče na ukupnu potrošnju, vrti istu vodu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da rad fontane na Slaviji ne utiče na ukupnu potrošnju vode, jer je to "reverzibilan" sistem, pa se, kako je naveo, "stalno ista voda vrti".

"Jedno je kada ste priključeni na vodovod, pa trošite tu vodu, a drugo je kada imate reverzibilnu fontanu gde se voda ponovo koristi. Ne koristite novu vodu iz vodovoda, ovde se stalno ista voda vrti, ako tako mogu da kažem. To ne utiče na ukupnu potrošnju", kazao je Mali novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u Beogradu.

On je naveo da su, kada je reč o potrošnji vode, najveći problem prigradska naselja, pre svega Barajevo.

"Realno ja mogu da razumem ljude da treba da zalivaju bašte, ali ne mogu da razumem da se potrošnja poveća čak osam puta u odnosu na neku normalnu potrošnju. Ne može kapacitet normalan to da izdrži, može ; 20-30 odsto i to je potpuno normalno, ali ne može osam puta više", kazao je gradonačelnik.

On je naveo da će nakon niza apela inspekcija izaći na teren i početi da preduzima represivne mere.

"Drugačije ne možete ljudima koji treba da imaju vodu da je obezbedite. Ja ne mogu drugačije nekome ko zaliva baštu po ceo dan da kažem: Majstore, zaustavi se, daj da taj komšija pored tebe ima vodu", naveo je Mali.

Gradonačelnik je naveo i da su komunalne službe spremne za najavljeni novi talas toplih dana.

Uputio je i preporuku poslodavcima iz privatnog sektora da obrate pažnju na svoje zaposlene i poštede ih u najtoplijem periodu dana.

Radovi na Bulevaru oslobođenja pre roka

Siniša Mali izjavio je da radovi na Bulevaru oslobođenja teku mnogo bolje nego što je planirano i idu ispred predviđenih rokova.

"Do kraja ove nedelje najverovatnije će leva strana biti završena, što je 15 dana pre roka. Čim završimo levu stranu, napadamo desnu. Rok za desnu stranu i njenu rekosntrukciju je 60-ak dana. Nadamo se da će i to biti pre roka", rekao je Mali nakon što je obišao radove na jednoj od najfrekventnijih beogradskih saobraćajnica.

Prema rečima gradonačelnika, pripremni radovi za rekonstrukciju Trga Slavija su u toku, a skinuta je i kontakna mreža za rad trolejbusa.

"Nakon odluke Sekretarijata za saobraćaj očekujem da ćemo Slaviju zatvoriti i krenuti u njenu rekonstrukciju. Ti radovi traju oko dva meseca", Kazao je gradonačelnik.

Naveo je i da radovi u Ruzveltovoj ulici teku po planu, a rok je polovina novembra.

"Videćemo i to da se završi pre roka", kazao je Mali i dodao da u Beogradu postoji 1.111 gradilišta, što je skoro duplo više nego prošle godine.

Izveštava Dušan Mlađenović:

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali: Fontana na Slaviji ne utiče na ukupnu potrošnju vode

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Avg.2017

Gradončelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da rad fontane na Slaviji ne utiče na ukupnu potrošnju vode, jer je to "reverzibilan" sistem, pa se, kako je naveo, "stalno ista voda vrti"..."Jedno je kada ste priključeni na vodovod, pa trošite tu vodu, a drugo je kada imate reverzibilnu fontanu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.