Izvor: B92, 09.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Male šanse za novu vladu"

Novi Sad -- Politički analitičar Vladimir Goati smatra da je malo verovatno da će nova Vlada Srbije biti formirana, kao i da su novi izbori blizu.

Goati je za novosadski Građanski list rekao da Demokratska stranka neće prihvatiti predlog Demokratske stranke Srbije o "podeli odgovornosti".

On kaže da DSS na predsedničkim izborima 2004. nije podržao kanidaturu lidera DS-a Borisa Tadića, već je istakao svog kandidata, Dragana Maršićanina: "Ideja podele vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << još 2004. godine nije prihvaćena, i to od strane onih koji je sada predlažu, i ne verujem da će ovoga puta biti prihvaćena."

Goati je rekao da DS ima 64 poslanika u Skupštini Srbije, a DSS 33, te smatra da je to "više nego dovoljno da se odgovori na pitanje koja stranka treba da bude stožer nove vlade i koja treba da ima premijera".

Prema njegovim rečima, novi izbori su "prilično veliki rizik", pre svega za male stranke, pošto će, kako je ocenio, doći do još većeg ukrupnjavanja političke scene, iz kojeg bi profitirali pre svega Srpska radikalna stranka i Demokratska stranka.

Goati je rekao da će onaj ko kod glasača bude prepoznat kao krivac za propast pregovora o novoj vladi biti kažnjen na izborima: "Demokratska stranka je postigla svoj najbolji izborni rezultat, zbog čega njeni birači 's pravom' očekuju mesto premijera, a sve manje od toga doživeli bi kao povlačenje i kao poraz."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.