Male kućne majstorije

Izvor: Politika, 20.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Male kućne majstorije

Suva montaža kade

Na našem tržištu pojavile su se mobilne keramičke kade koje veoma jednostavno možete i sami da montirate. Uz kadu dobija se i postolje, a sve instalacije "skrivene" su keramičkim maskama. Za svako čišćenje odvoda ili otklanjanje kvara, dovoljno je skinuti masku i rešiti problem. U slučaju potrebe, celu kadu očas možete premestiti na drugo mesto u kupatilu: nema peska, bitumena i maltera, ni posebnog alata, a kada se ugrađuje za pola časa, za šta >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je nekada bilo potrebno barem tri dana. Kako kaže Vladimir Dragojević – uživanje je biti majstor za ovakve majstorije.

1. Nosač kade koji zamenjuje ciglu, malter i prljavštinu, pre montaže
2. Proba dimenzija nosača i mesta za pasovanje
3. Suva montaža nosača kade u kupatilu na obeleženom mestu
4. Postavljanje blok kade na unapred pozicionirani nosač
5. Nivelisanje visine prema unapred spremljenim merama pomoću šrafova za štelovanje
6. Nivelacije položaja pomoću vaservage i proba "ležanja" pod opterećenjem uz fabrički, postojeći nagib za oticanje vode
7. Montiranje bočne keramičke oplate u samonoseće "žabice"
8. Precizno montiranje čeone oplate na odmerene pozicije
9. Na kraju – potrebno je silikonskim gitom izolovati spoj kade i pločica.

I. Dekanj

[objavljeno: 20.02.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.