Mala taktička pobeda za nas VIDEO

Izvor: B92, 15.Okt.2019, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mala taktička pobeda za nas" VIDEO

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je povlačenje zahteva Prištine za prijem u Interpol pobeda za Srbiju.

On je istakao da je do odustajanja došlo kada su u Prištini shvatili da će dobiti manje glasova nego na poslednjoj skupštini te organizacije u Dubaiju.

"Znate da sam uvek prilično pesimističan, ali rekao sam da očekujem pobedu. Ne volim velike reči, ne volim da se radujemo, jer nismo strateški problem rešili. Ali ovo je mala taktička pobeda za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nas", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Predsednik je istakao da bi rezultat glasanja na ovoj skupštini Interpola za Prištinu bio još nepovoljniji nego prošli put u Dubaiju.

"Znali su oni od početka da neće da uspeju, ali su mislili da je trend povoljniji u odnosu na glasanje u Dubaiju. Ali, kada su shvatili da je trend nepovoljniji, onda su odustali", rekao je Vučić.

Istakao je da zbog toga građani sa Kosmeta neće moći da se osvedoče koliko je podrške Priština izgubila.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.