Mala španska fiesta u Akademiji 28

Izvor: Blic, 07.Jul.2011, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mala španska fiesta u "Akademiji 28"

Uz priče lutajućeg španskog kuvara, Don Ignasija od Aragona, putuvaće se u subotu od 22 sata u klubu “Akademija 28“ i to kroz ukuse, boje i zvuke Zlatnog doba Španije.

Veče pod nazivom "Kultura za pojesti” može se opisati kao predstava u kome je degustacija kulinarskih specijaliteta Španije osnova za literarnu nadogradnju zanimljivim pričama iz gastronomske istorije.

Pustolovine lutajući kuvar Don Ignasio deliće sa svojom muzom Mediteom (Marija Đorđević)...
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Dramatizovane priče su delom adaptacija postojećih tekstova u kombinaciji sa originalnom poezijom na izvornom (španskom) jeziku, dok muzičku podlogu predstave čine izabrane teme iz repertoara najpoznatijih španskih autora koji su komponovali na temu muzike 16. veka. Kostim je, takođe, inspirisan stilom vremena i duha lutajućih viteza i njihovih muza.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.