Izvor: RTS, 20.Apr.2021, 17:54

Mala Sofija se vratila iz Amerike, njena tata za RTS: Napredak je neverovatan

U septembru prošle godine počeo je da se zatvara krug i završava borba koju je porodica male Sofije Markuljević vodila zajedno sa mnogim humanim ljudima. Tada je ona u Americi primila najskuplji lek na svetu, jedini koji je mogao da joj pomogne da živi normalnim životom. Markuljevići su se juče vratili u Beograd, a Sofijin tata Stefan kaže za RTS da je ona sada mnogo bolje.
Stefan Markuljević je istakao da Sofija sada može samostalno da sedi po >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sat vremena.

"Rotira se, podiže obe ruke i obe noge, drži glavu. To je nešto što je zaista ovde u Beogradu bilo nezamislivo i napredak je više nego očigledan. Lekari su prezadovoljni, mi smo prezadovoljni", dodaje Stefan.
Navodi da to nije kraj borbe, već da u Beogradu nastavljaju fizikalne terapije, kao i da će ići na bazen da vežbaju sa Sofijom.
"Mislim da deca sa spinalnom mišićnom atrofijom imaju potrebu da čitav život rade na sebi, vežbaju i trude se da budu bolji. Moramo da se borimo i nadamo se da će biti bolje", ističe Stefan i dodaje da ih u oktobru ponovo očekuje put u Ameriku.
Kaže da su ih u Srbiji najpre dočekali roditelji, jer su se babe i dede uželele Sofije.
"Mnogi prijatelji, veliki broj ljudi je stao iz nas i pomogao nam je i svi žele da znaju kako je Sofija i kako napreduje lečenje i svakog dana dobijamo i poruke podrške i pitanja", dodaje Stefan.
"Još jednom koristim priliku da se zahvalim i svi medijima i svim ljudima koji su stali iza nas i za sledeću decu za koju se sakuplja novac. Hvala svima od srca", naglašava Stefan.
Ukazao je da je saznanje da vam je dete bolesno veliki šok i nešto što ne želite da čujete ni u snu, ali ima poruku za sve roditelje koji prolaze kroz to.
"Poneta cele priče iz mog iskustva je da što pre izađete iz tog šoka. Život ima i uspone i padove i svi mi nekad padnemo u blato. Mislim da je poneta da se ne valjamo u tom blatu nego da što pre ustanemo i nastavimo dalje, jer život ide dalje i ne čeka nas. Tom detetu je potrebna pomoć i podršlka i mi smo ti koji smo prva linija brobe i moramo što pre da budemo budni i da nastavimo dalje", poručuje Stefan.
U julu prošle godine prikupljen je novac za lečenje malene Sofije, a ona je u septembru u Los Anđelesu počela primanje terapije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mala Sofija se vratila iz Amerike, njen tata za RTS: Prezadovoljni smo napretkom

Izvor: RTS, 20.Apr.2021

Sofija Markuljević, devojčica koja je ujedinila Srbiju, vratila se sa roditeljima u Beograd nakon što je u Americi primila najskuplji lek na svetu za lečenje spinalne mišićne atrofije tip 1. Sofijin tata Stefan kaže za RTS da je ona sada mnogo bolje. . Stefan Markuljević...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.