Makron u mirovnoj poseti Poljskoj

Izvor: B92, 01.Feb.2020, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron u "mirovnoj" poseti Poljskoj

Pariz -- Francuski predsednik Emanuel Makron u ponedeljak boravi u prvoj poseti Poljskoj gde će pokušati da ponovo izgradi odnose sa tom zemljom.

Francuska sa Poljskom ima nesuglasice u mnogim pitanjima, kao što su vladavina prava i borba protiv klimatskih promena.

Izvori bliski Jelisejskoj palati naveli su da je Makron izabrao Poljsku za prvu posetu inostranstvu u ovoj godini jer Francuska želi da pojasni svoje stavove o evropskim pitanjima, da produbi saradnju s >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Poljskom i istakne značaj zaštite evropskih demokratskih vrednosti.

Makron će se tokom posete sastati sa predsednikom Poljske Andžejom Dudom, premijerom Mateušom Moravijeckim, kao i sa predsednicima oba doma parlamenta.

Francuski predsednik će posle Varšave posetiti Krakov, gde će održati govor studentima o "francusko-poljskim odnosima i potrebi za zajedničkom evropskom posvećenošću".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.