Makron se obratio svojima: Godina nade

Izvor: B92, 31.Dec.2023, 23:35

Makron se obratio "svojima": "Godina nade"

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je večeras da ce 2024. biti godina francuskog ponosa i nade.

Godina će biti i u znaku, kakoje reko, i Letnjih olimpijskih igara u Parizu i ponovnog otvaranja katedrale Notr Dam nakon razornog požara.

"Samo jednom u veku ste domacin Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, samo jednom u milenijumu se obnovi katedrala. I zato je 2024, godina odlučnosti, izbora, oporavka i ponosa. U stvari, godina nade", poručio je Makron u novogodišnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << televizijskom obraćanju.

Francuska ce nastaviti da se "ponovno naoružava" kada je reč o bezbednosnim pitanjima, ali će podsticati javno obrazovanje i socijalnu koheziju, rekao je Makron, prenosi Rojters.

On je dodao da su 2023. godinu obeležili ratovi u Ukrajini, na Bliskom istoku i u Gazi i podsetio da je 41 francuski državljanin ubijen, a drugi uzeti kao taoci u terorističkim napadima u Izraelu 7. oktobra.

Makron je takođe rekao da će 2024. biti "godina odlučnosti" za Francusku i naveo predstojeće izbore za Evropski parlament kao priliku za francuske glasače da "nastave evropsku tradiciju ili da je zaustave".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.