Makron pozvao ministre na večeru: Sudbina im neizvesna

Izvor: B92, 19.Jul.2023, 13:47

Makron pozvao ministre na večeru: Sudbina im neizvesna

Dok se očekuje da francuski predsednik Emanuel Makron objavi svoj plan o rekonstrukciji vlade, svi ministri kao i njihovi supružnici, pozvani su na večeru.

Ona se tradicionalno održava u Jelisejskoj palati pre letnje pauze.

Na skupu u bašti Jelisejske palate u utorak nedostajao je samo ministar oružanih snaga Sebastijan Lekorni koji je na službenom putu, a posluženje je bilo postavljeno na travi, uz roštilj koji je cvrčao i estradne hitove koji se odjekivali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao da se ništa ne događa. Istovremeno, predsednik Makron i premijerka Elizabet Born imali su sastanak na kome se odlučivala sudbina svakog od ministara, prenosi pariski "Mond".

Oko 21 sat, Makron i njegova supruga konačno su se pojavili na stepenicama bašte i poželeli ministrima dobrodošlicu pre nego što je predsednik zahvalio članovima vlade na njihovom radu i saopštio da je planirano mnogo važnih reformi koje treba sprovesti od jeseni i da ih želi sve "na palubi" tokom leta. "Ali da li baš sve?" navodi francuski list.

Poslednjih nedelja mediji su pisali da bi moglo da dođe do rekonstrukcije vlade nakon masovnih nereda širom zemlje zbog policijskog ubistva 17-godišnjeg tinejdžera alžirskog porekla u predgrađu Pariza i da bi Makron mogao da predstavi svoj plan do kraja sledeće sedmice. Makron je ranije odlučio da Elizabet Born ostane predsednica Vlade, objavio je Rojters, pozivajući se na izvor iz Makronovog kabineta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.