Makron pozvao MLADE da se sećaju prošlih ratova pomenuvši tom prilikom i Jugoslaviju

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2017, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron pozvao MLADE da se sećaju prošlih ratova pomenuvši tom prilikom i Jugoslaviju

Demokratska sredstva moraju da se koriste u borbi protiv "varvarstva današnjice"

Francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je mlade da se sećaju prošlih ratova i da demokratska sredstava koriste u borbi protiv "varvarstava današnjice".

Foto: Profimedia

Makron je to izjavio na komemoraciji u Oradur-sir-Glanu, na zapadu Francuske, gde su tokom okupacije nacisti izvršili masakr nad stanovinicima tog sela.

- Voleli bismo da možemo da kažemo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se od sada to dešava daleko od našeg doma ili da se to uopšte više ne dešava. Ali, Ruanda ili Jugoslavija juče, Sirija danas. One su samo nekoliko sati udaljene avionom - kazao je Makron.

Komemoraciji je prisustvovalo 500 dece, uzrasta između 12 i 16 godina. Nacistička oklopna Š divizija je 10. juna 1944. godine meštane sela smestila u ambare i crkvu, blokirala vrata, a potom sve zapalila. Tada su ubijene 642 osobe, a šest je preživelo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Mladi, pamtite, Jugoslavija juče, Sirija danas..."

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jun.2017

Francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je mlade da se sećaju prošlih ratova i da demokratska sredstava koriste u borbi protiv "varvarstava današnjice"...Makron je to izjavio na komemoraciji u Oradur-sir-Glanu, na zapadu Francuske, gde su tokom okupacije nacisti izvršili masakr nad stanovinicima...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.