Makron posle nemira u zemlji: Francuskoj potrebni...

Izvor: B92, 06.Jul.2023, 22:37

Makron posle nemira u zemlji: "Francuskoj potrebni..."

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da su toj zemlji potrebni red, mir i jedinstvo nakon nemira.

Podsećamo, nemiri su izazvani ubistvom 17-godišnjeg tinejdžera Naela kog je upucao policajac.

"Svi smo preživeli važan trenutak u životu naše nacije. Francuskoj su sada potrebni red, mir i jedinstvo. Onda treba da radimo na dubokim uzrocima onoga što se dogodilo", rekao je Makron, prenosi AP.

Inače, predsednik Francuske viđen je danas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Tur de Fransu, biciklističkoj trci koja se svake godine održava u ovoj zemlji.

Nakon ubistva 17-godišnjeg Naela, na ulicama gradova širom Francuske izbili su veliki neredi i sukobi, a prema podacima vlasti, od 27. juna je uhapšeno 3.490 osoba.

Tokom demonstracija je zapaljeno oko 5.900 vozila, izgorelo je ili oštećeno blizu 1.100 objekata i zabeleženo je oko 270 napada na stanice policije i žandarmerije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"FRANCUSKOJ JE POTREBAN RED, MIR I JEDINSTVO" Makorn se oglasio nakon nemira izazvanih ubistvom tinejdžera (FOTO)

Izvor: Blic, 07.Jul.2023, 00:42

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da su toj zemlji potrebni red, mir i jedinstvo nakon nemira izazvanih ubistvom 17-godišnjeg Naela kog je upucao policajac.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.