Makron poslao pismo Vučiću: Potvrđujem dolazak u Srbiju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Dec.2017, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron poslao pismo Vučiću: Potvrđujem dolazak u Srbiju!

Poslednjih godina ste sa odlučnošću radili na jačanju stabilnosti Zapadnog Balkana i na njegovom ekonomskom razvoju, a to delovanje želim da pozdravim, naglasio francuski predsednik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas pismo predsednika Francuske Emanuela Makrona u kojem Makron potvrduje će posetiti Srbiju.

Pročitajte i:

Makron u pismu ističe da su odnosi između dve zemlje zasnovani na prijateljskim, davnašnjim i dubokim vezama, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje posebno obeležava bratstvo po oružju koje je ujedinilo dva naroda tokom Prvog svetskog rata i koje je učvrstilo njihovo prijateljstvo.

- Srbija je danas jedan važan strateški partner Francuske koja sa postojanošću podržava približavanje Vaše zemlje EU, koja ostaje suštinski stožer za stabilnost i ekonomski razvoj našeg kontinenta. Vaša Vlada je poslednjih godina radila sa odlučnošću na jačanju stabilnosti Zapadnog Balkana i na njegovom ekonomskom razvoju, a to delovanje želim da pozdravim - poručio je Makron.

Pored kvaliteta naših političkih odnosa, naši ekonomski odnosi su nedavno ojačali, a to je znak interesovanja francuskih preduzeća za srpsko tržište i za perspektive ekonomskog rasta Srbije, konstatovao je Makron, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

- Po tom pitanju, želim da privučem Vašu pažnju na kvalitet francuske ponude u sektoru infrastrukture, posebno urbane i aerodromske i u oblasti energetike. Više francuskih preduzeća su pozicionirana za velike ugovore u Srbiji u tim oblastima - ističe on.

Predsednik Francuke podseća da je imao "veliko zadovoljstvo" da sa Vučićem razgovara na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u septembru mesecu.

- Tokom našeg razgovora, izneli ste mogućnost da ja posetim Vašu zemlju u 2018., veoma značajnoj godini za obeležavanje našeg savezništva u prvom svetskom sukobu. Veoma sam Vam zahvalan na ovom pozivu i potvrđujem Vam svoju nameru da dođem u posetu Srbiji čim budem imao priliku za to - zaključio je Makron.

Makron i Vučić će večeras razgovarati u Parizu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.