Makron osudio napad na Izrael, razgovarao sa Netanijahuom i Abasom

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Okt.2023, 23:41

Makron osudio napad na Izrael, razgovarao sa Netanijahuom i Abasom

Makron je ranije danas napisao na platformi X (Tviter) da je razgovarao sa Netanijahuom i predsednikom Izraela Isakom Hercogom.

Predsednik Francuske Emanuel Makron osudio je danas napade na Izrael i rekao da je o situaciji razgovarao sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom, palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom i drugim regionalnim liderima.

Francusko predsedništvo je saopštilo da je Makron razgovarao sa Abasom, predsednikom Egipta Abdelom Fatahom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << al-Sisijem i vršiocem dužnosti premijera Libana Nadžibom Mikatijem.

- Predsednik je izrazio zabrinutost zbog situacije i podsetio svakog od njih na važnost osude nedvosmisleno terorističkih napada na Izrael, njegove vojnike i njegove ljude - navodi se u saopštenju Jelisejske palate.

- Francuska je solidarna sa Izraelom i Izraelcima, posvećena njihovoj bezbednosti i njihovom pravu da se brane - istakao je on.

Abas je pozvao Makrona da interveniše kako bi zaustavio "izraelsku agresiju", koju su sprovele "okupacione snage ili grupe naseljenika protiv Palestinaca".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.