Makron i Džonson telefonom razgovarali o ukrajinskoj krizi

Izvor: B92, 05.Feb.2022, 19:00

Makron i Džonson telefonom razgovarali o ukrajinskoj krizi

Francuski predsednik Emanuel Makron razgovarao je danas telefonom o ukrajinskoj krizi sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom.

Makron je podvukao potrebu "održavanja dijaloga radi deeskalacije situacije", saopšteno je iz Jelisejske palate.

Makron bi sledeće nedelje trebalo da poseti Rusiju, koja je koncentrisala dodatne trupe u blizini granice sa Ukrajinom, izazivajući strah Zapada od moguće invazije, što Moskva kategorički negira, prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Francuski predsednik razgovarao je danas telefonom i sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, a ako je saopšteno iz njegovog kabineta, u razgovoru je naglasio "potrebu da se nastavi sa ulaganjem napora na deeskalaciji putem dijaloga", uz poštovanje "osnovnih principa evropske bezbednosti, suvereniteta država i prava koja iz toga proističu."

Makron je imao u četvrtak odvojene razgovore sa ruskim i ukrajinskim predsednicima, Vladimirom Putinom i Volodimirom Zelenskim, o šansama za nastavak diplomatskog puta koji bi doveo do deeskalacije ukrajinske krize.

Prema najavama iz Jelisejske palate on će otputovati 7. februara u Moskvu na razgovor sa Putinom, a dan kasnije u Ukrajinu, gde će razgovarati sa Zelenskim, navodi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Makron razgovarao sa Džonsonom i Stoltenbergom pre posete Moskvi i Kijevu

Izvor: Danas, 05.Feb.2022

Francuski predsednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) imao je danas telefonske razgovore sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom (Johnson) i generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom pre puta u Moskvu i Kijev, saopštila je Jelisejska palata.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.