Makron: Uključiti i vakcine iz Kine i Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2021, 17:40

Makron: Uključiti i vakcine iz Kine i Rusije

Francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je na pojačane međunarodne napore za dostavljanje vakcina u siromašne zemlje, kao i na veću uključenost Kine i Rusije.

Iako je francuski program vakcinacije trpeo zbog kašnjenja u isporuci i birokratskih problema, Makron je rekao u intervjuu za Žurnal di dimanš da "afričke zemlje opravdano pitaju o svom pristupu vakcinama“, prenosi Rojters.

Makron se poslednjih dana sastao s generalnim direktorima farmaceutske industrije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i stručnjacima za vakcine kako bi razgovarali o programima za borbu protiv nejednakosti u pristupu vakcinama, i pomogli okončanju pandemije i bržem oživljavanju ekonomija.

Među tim programima je i Kovaks, koji podržava UN a čija je realizacija pocela sporo zbog nedostatka sredstava i nespremnosti nekih velikih svetskih sila.

"Moramo dalje ubrzati ovaj napor jer je svaka nedelja važna“, citiran je Makron. Francuski predsednik je takođe rekao da bi vakcine proizvedene u Kini i Rusiji trebale da budu "integrisane u ovaj veliki multilateralni napor protiv pandemije", prenosi Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

FRANCUNSKI PREDSEDNIK APELUJE: U snabdevanje siromašnih zemalja vakcinama uključiti i kineska i ruska cepiva!

Izvor: Kurir, 14.Feb.2021

Francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je na pojačane međunarodne napore za dostavljanje vakcina u siromašne zemlje, kao i na veću uključenost Kine i Rusije.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.