Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2023, 15:51

Makron: Strateški autonomna Evropa može biti "treći pol" u odnosu na SAD i Kinu

Bez strateške autonomije, Evropa rizikuje izlazak iz istorije, upozorava predsednik Francuske Emanuel Makron i navodi da Evropa može da bude "treći pol" u odnosu na SAD i Kinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MAKRON ZABIO NOŽ U LEĐA AMERICI? Francuski predsednik želi da Evropa postane nezavisnija: Postaćemo "treći pol" u odnosu na Kinu i SAD

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2023

Makron želi da Evropa postane treća sila sveta...Bez strateške autonomije, Evropa rizikuje izlazak iz istorije, upozorava predsednik Francuske Emanuel Makron i navodi da Evropa može da bude "treći pol" u odnosu na SAD i Kinu.   ..- Predugo Evropa nije izgradila stratešku autonomiju. Danas je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Makron: Spriječiti da evropske države postanu vazali

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Apr.2023

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron rekao je da je strateška autonomija ključna da spriječi evropske države da postanu "vazali" te istakao da Evropa može da bude "treći pol" u odnosu na SAD i Kinu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.