Makron: Ko uđe u savez sa krajnjom desnicom gubi

Izvor: B92, 22.Avg.2019, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron: Ko uđe u savez sa krajnjom desnicom gubi

Pariz -- Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da Italija zaslužuje lidere koji su dorasli zadatku.

Makron je istovremeno opisao jednog od lidera pale italijanske vlade "velikim gubitnikom" zbog toga što je napravio grešku kada je odlučio da deli valst sa krajnjom desnicom.

"Italijanska lekcija je da kad neko pravi savez sa krajnjom desnicom, na kraju je to uvek pobeda za krajnu desnicu", rekao je Makron novinarima u Parizu, prenosi Rojters.

"Ko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je veliki gubitnik poslednjih događaja? Di Majo", dodao je,

Na pitanje da li je i Salvini izgubio, Makron je odgovorio: "Možda, nadam se".

Italijanska vladajuća koalicija koju su činile antisistemski pokret Pet zvezdica Luiđija di Maja i ultradesničarska Liga Matea Salvinija raspala se, a premijer je podneo ostavku.

Makron je dodao da je razgovarao sa italijanskim predsednikom Serđom Matarelom koji vodi konsultacije sa svim strankama u parlamentu o mogućnostima formiranja nove koalicione vlade.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MAKRON RASPALIO PO ITALIJANSKOJ VLADI: Pukli su čim su sklopili savez sa desnicom! Italija zaslužuje bolje!

Izvor: Kurir, 22.Avg.2019

PARIZ - Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da Italija zaslužuje lidere koji su dorasli zadatku i nazvao Luiđija di Maja, jednog od lidera pokreta Pet zvezdica, "velikim gubitnikom" kom se olupalo o glavu to što se udružio s krajnjom desnicom.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.