Makron KRITIKOVAO Trampa zbog klimatskog sporazuma: Nisam spreman da ponovo pregovaram sa Donaldom

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Dec.2017, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron KRITIKOVAO Trampa zbog klimatskog sporazuma: Nisam spreman da ponovo pregovaram sa Donaldom

Trampov potez "izuzetno agresivan"

 Francuski predsednik Emanuel Makron kritikovao je američkog predsednika Donalda Trampa zbog toga što je odbacio Pariski sporazum o klimatskim promenama, ocenivši taj potez kao "izuzetno agresivan".

Pročitajte i:

- Kada potpišeš ugovor moraš da ga poštuješ. Izuzetno je agresivno sam odlučiti da ga napustiš -  rekao je Makron u intervjuu za CBS njus uoči samita o klimatskim promenama koji se danas održava >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Parizu.

Upitan da li bi ponovo o toj temi razgovarao s Trampom, s obzirom da je američki predsednik izjavio da je spreman na ponovni dogovor, Makron je odgovorio:

- Nisam spreman da ponovo pregovaram, ali sam spreman da pozdravim njegovu odluku ukoliko reši da se vrati.

Inače, o drugim temama, kako je rekao, čuju se "onoliko koliko je potrebno".

- Na primer, tokom prethodnih nedelja čuli smo se tri, četiri puta telefonom. To se lako desi kada on to zatraži. Onda ga ja pozovem i mi imamo veoma laku i otvorenu komunikaciju. Naš odnos je veoma direktan - rekao je Makron.

Francuski predsednik kaže i da je Trampova odluka da napusti Pariski sporazum proizvela bar dve dobre stvari - mnoge su zemlje nakon toga potpisale sporazum, a i privatni sektor je bio podstaknut da reaguje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.