Makron: Gugl će morati da poštuje zakon Francuske

Izvor: Beta, 04.Okt.2019, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron: Gugl će morati da poštuje zakon Francuske

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da američki pretraživač Gugl ne može da bude "oslobodjen" zakona u Francuskoj i da to preduzeće mora da plati autorska prava medijima kao i sve druge firme.Makron je reagovao na nedavnu odluku Gugla o primeni novih pravila prema kojima neće plaćati medijima autorska prava. Uprava Gugla je navela da će umesto plaćanja prenositi samo medijski naslov ili link.U Francuskoj 24. oktobra stupa na snagu zakon o autorskom pravu u skladu sa evropskim reformama o tom pitanju."Mora da se poštuje zakon" o autorskim pravima, a to treba da plaćaju internet platforme ili preduzeća koja koriste medijske sadržaje, rekao je Makron i dodao da ni velika preduzeća ne mogu da se "izvuku" od tog zakona ako žele da posluju u Francuskoj.Francuski zakon je usvojen kako bi mediji dobili novac od velikih pretraživača kao što su Gugl i Fejsbuk koji koriste njihove sadržaje.Francuske vlasti smatraju da odluka Gugla da samo prikazuje link ili medijski naslov nije u duhu zakona.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makron: Gugl će morati da poštuje zakon Francuske

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Okt.2019

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da američki pretraživač Gugl ne može da bude "oslobođen" zakona u Francuskoj i da to preduzeće mora da plati autorska prava medijima kao i sve druge firme...Makron je reagovao na nedavnu odluku Gugla o primeni novih pravila prema kojima neće...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.