Makron: Francuska će za Liban izdvojiti 100 miliona evra u narednih godinu dana

Izvor: B92, 04.Avg.2021, 14:08

Makron: Francuska će za Liban izdvojiti 100 miliona evra u narednih godinu dana

Pariz -- Francuska će za Liban izdvojiti u roku od 12 meseci 100 miliona evra i od avgusta poslati 500.000 doza vakcina protiv kovid 19, izjavio je Emanuel Makron.

Makron je pomoć najavio na početku medjunarodna video konferencije za pomoć Libanu, godinu dana posle eksplozije u luci Bejruta.

Pomoć Francuske biće direktna podrška stanovništvu i biće posebno usmerena na obrazovanje, potrebe za hranom i poljoprivredu, rekao je Makron u u tvrđavi Breganson na jugu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Francuske.

On je dodao da su libanski lideri narodu duguju istinu i transparentnost u vezi sa eksplozijom u luci Bejrut.

Zaključke istrage "čeka celokupno libansko stanovništvo", rekao je francuski predsednik i dodao da je Francuska spremna na tehničku saradnju u cilju istrage.

Liban danas obeležava godinu dana od razorne eksplozije u bejrutskoj luci u kojoj je poginulo najmanje 214 ljudi, a na hiljade ih je ranjeno. Zemlja godinu dana nema funkcionalnu vladu i usred je ekonomske i finansijske krize bez presedana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Makron: Francuska će za Liban izdvojiti 100 miliona evra u narednih godinu dana

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Avg.2021

Francuska će za Liban izdvojiti u roku od 12 meseci 100 miliona evra i od avgusta poslati 500.000 doza vakcina protiv kovid-19, izjavio je danas francuski predsedik Emanuel Makron.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.