Makron: Činimo sve da vratimo ranjene novinare

Izvor: B92, 01.Okt.2020, 16:38

Makron: Činimo sve da vratimo ranjene novinare

Francuska čini sve što može da što pre vrati u zemlju dva novinara lista "Mond", ranjenih u granatiranju koje su izvele azerbejdžanske snage u Nagorno-Karabahu.

Poručio je danas francuski predsednik Emanuel Makron.

Makron je, po dolasku na samit EU u Briselu, rekao da je sanitetski avion spreman da poleti kako bi vratio novinare u Francusku, prenosi TAS.

Neimenovani izvor iz jermenske vlade rekao je za Rojters da su dva francuska novinara u teškom stanju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Reč je o novinarima rođenim 1989. i 1991. godine, koji su snimali civile zajedno sa grupom novinara u Martuniju, zapadno od Nagorno-Karabaha, dodao je izvor.

Glavni urednik "Monda" naveo je za Rojters da su povređena dva novinara tog lista, uključujući fotografa.

Informacioni centar kabineta ministara Jermenije saopštio je da su se pod vatrom azerbejdžanske vojske našli novinari francuske agencije Frans pres.

Kako je naveo, neki od njih su teško povređeni.

"Nema poginulih", navodi se u saopštenju centra.

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je 27. septembra, borbe se vode na spornoj teritoriji. I Azerbejdžan i Jermenija uveli su vanredno stanje i proglasili mobilizaciju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Operisani novinari Monda ranjeni u Nagorno-Karabahu

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Okt.2020

Dvojica novinara francuskog lista "Mond" operisani su u lokalnoj bolnici pošto su ranjeni u granatiranju koje su izvele azerbejdžanske snage u Nagorno-Karabahu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.