Makedonsko tlo ne miruje: Serija zemljotresa pogodila Ohrid, potres probudio ljude iz dubokog sna, a danas ih opet uzdrmao!

Izvor: Telegraf.rs, 26.Jun.2017, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonsko tlo ne miruje: Serija zemljotresa pogodila Ohrid, potres probudio ljude iz dubokog sna, a danas ih opet uzdrmao!

Zemljotres jačine 2,8 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je protekle noći jugozapadnu Makedoniju. On se, u 01:02 sat, osetio u Ohridu, Strugi i Resenu, prenela je agencija MIA. Zatim se dogodio novi potres od 3,7 stepeni oko 13:45 časova, što je inače šesto pomeranje tla u ovom regionu u poslednja dva dana.

Kako je saopštila Seizmološka opservatorija pri Prirodno-matematičkom fakultetu u Skoplju, epicentar zemljotresa se nalazio 8km od Ohrida, na dubini od 5 kilometara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />
I ovaj zemljotres je uplašio žitelje Ohrida čiji se stanovi nalaze u višespratnicama, jer su se oni najviše i ljuljali.

Par minuta nakon zemljotresa na društvenim mrežama su se oglasili građani ohridsko-prespanskog regiona, koje je zemljotres probudio iz dubokog sna.

Ohrid je pretrpeo zemljotres i pre šest dana, kada su seizmološki aparati u 15:10 časova zabeležili zemljotres jačine 5 stepeni Evropske makroseizmičke skale.

Zemljotres jačine 3,6 stepeni preplašio je stanovnike Ohrida i 18. juna, kada su neki u strahu napuštali svoje domove.

(Telegraf.rs/Tanjug/D.J.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TRESLA SE MAKEDONIJA Serija zemljotresa na jugu zemlje

Izvor: Blic, 26.Jun.2017

Serija slabijih zemljotresa registrovana je u jugozapadnom delu Makedonije, u ohridskom epicentralnom području...Prvi i najjači zemljotres jačine 3,3 stepeni po Rihterovoj skali registrovan je u 1.02 časova sa epcientrom osam kilometara udaljenosti od Ohrida, podaci su Evropskog mediteranskog seizmološkog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.