Makedonski ministar: Nismo prisluškivali srpsku ambasadu

Izvor: B92, 31.Avg.2017, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonski ministar: Nismo prisluškivali srpsku ambasadu

Skoplje -- Makedonski ministar policije negirao tvrdnje da je Uprava za bezbednost i kontraobaveštavanje preduzela neprijateljske korake protiv Ambasade Srbije u Skoplju.

Oliver Spasovski je novinarimarekao da nije bilo nikakvih aktivnosti koje bi mogle da iskompromituju UBK ili Ministarstvo unutrašnjih poslova, prenosi MIA.

Srbija je privremeno povukla celokupno svoje osoblje iz Ambasade u Makedoniji, saopštivši da su protiv tog osoblja preduzeti neprijateljski obaveštajni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koraci, podseća makedonska agencija.

Spasovski je danas rekao i da Ministarstvo unutrašnjih poslova ispituje da li su policajci učestvovali u jurišu na zgradu parlamenta 27. aprila, čemu je prisustvovao i jedan srpski obaveštajac.

"Preduzimamo unutrašnje disciplinarne postupke protiv jednog broja članova Ministarstva i UBK, i rešavanje ove situacije je naš glavni priroritet", istakao je makedonski ministar.

On je, takođe, izrazio očekivanje da će Kancelarija javnog tužioca i njen odsek za organizovani kriminal "biti odlučni u akcijama protiv osoba koje su ušle u parlament s namerom da ubiju neke prestavnike".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Makedonski ministar: Nismo prisluškivali ambasadu Srbije

Izvor: Radio 021, 31.Avg.2017

Makedonski ministar policije negirao je tvrdnje da je Uprava za bezbednost i kontraobaveštavanje preduzela neprijateljske korake protiv Ambasade Srbije u Skoplju...Oliver Spasovski je rekao da nije bilo nikakvih aktivnosti koje bi mogle da iskompromituju UBK ili Ministarstvo unutrašnjih poslova, prenosi...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.