Makedonija: Ubijeni iz tri oružja

Izvor: B92, 14.Apr.2012, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija: Ubijeni iz tri oružja

Skoplje -- Na pet Makedonaca, koji su nađeni ubijeni blizu Skoplja, pucalo je više izvršilaca iz neposredne blizine, sa tri tipa oružja. Stradali sahranjeni, nema nemira.

Na ulazu u Radišane umesto barikada sada stoje slike ubijenih.

Ministarka unutrašnjih poslova Makedonije Gordana Jankulovska je na pres konferenciji u Skoplju iznela te podatke na osnovu dosadašnje analize čaura koje su pronađene na mestu hladnokrvnog ubistva, koje je dovelo do novog pogoršanja međuetničkih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odnosa u Makedoniji.

Jakulovska je takođe rekla da se identitet počinioca hladnokrvnih ubistava pre dva dana još ne može utvrditi i zbog toga apelovala na uzdržanost i prestanak špekulacija o etničkoj pripadnosti ubica.

Ministarka je ujedno uputila i poruku ubicama da ne mogu izbeći pravdu i zamolila građana da okupljanja povodom Uskrsa ne iskoriste za eskalaciju nereda.

Od danas makedonski MUP ima otvorenu posebnu telefonsku liniju 199 za prijavljivanje svih informacija u vezi s ovim slučajem, a službe u susednim državama su u kontaktu sa makedonskim vlastima u cilju otkrivanja počinilaca ubistava.

Jankulovska je rekla da je u toku jučerašnjeg dana i danas napravljena analiza na osnovu podataka o putničkim vozilima koja bi mogla biti povezana sa ovim slučajem.

U skopskom naselju Radišani i dalje je napeto, a blokade koje je postavilo lokalno stanovništvosu uklonjene. I dalje su raspoređenje jake policijske snage, da bi sprečile eventualne incidente kojih je juče bilo nekoliko u tom delu grada.

U Makedoniji su danas sahranjena četvorica mladića i 45-godišnji muškarac.

Na groblju u naselju Radišani i u skopskoj opštini Butel sahranjeni su mladići Aleksandar Nakevski, Filip Slavkovski, Cvetančo Acevski i Kiro Tričkovski, od kojih je najmladji imao 18 a najstariji 20 godina.

Na sahranama mladića koji su nastradali dok su bili na pecanju bio je prisutan veliki broj rodjaka, prijatelja i suseda.

U naselju Radišani je mirno, na ulazu su postavljenje slike ubijenih, ali su meštani uklonili barikade da bi što više ljudi moglo doći na sahranu.

Na groblju u selu Creševo sahranjen je i 45- godišnji Borče Stefkovski, građevinski radnik i otac dvoje dece. Njegov brat, Aco Stefkovski izjavio je da policija ima obavezu da rasvetli ovaj slučaj i apelovao da se takav tragičan dogadjaj nikad više ne ponovi u Makedoniji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makedonija: Na žrtve pucano iz tri tipa oružja, i dalje napeto

Izvor: Večernje novosti, 14.Apr.2012

Dosadašnja istraga ubistava pet Makedonaca kod veštačkog jezera blizu Skoplja sugeriše da je bilo više od jednog izvršioca i da je u žrtve pucano iz neposredne blizine, iz tri tipa oružja, Građani postavili barikade. Danas sahrane

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.