Makedonija RUŠI Ciprasa?! Danas rasprava o POVERENJU VLADI, a evo kada će se SVE ZNATI

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2019, 07:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Makedonija" RUŠI Ciprasa?! Danas rasprava o POVERENJU VLADI, a evo kada će se SVE ZNATI

Vlada premijera Aleksisa Ciprasa će, kako se očekuje, preživeti glasanje koje je će biti održano u sredu uveče

 Grčki parlament počinje danas raspravu o poverenju vladi posle izlaska koalicionog partnera, nacionalističke stranke Nezavisni Grci, zbog neslaganja u vezi sa sporazumom o rešenju spora oko imena Makedonije, odnosno njenim preimenovanjem u Republika Severna Makedonija.

.

Sve je počelo ostavkom ministra odbrane Panosa Kamenosa, lidera partije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Nezavisni Grci (ANEL), posle čega je Cipras ostao bez većine u parlamentu.

Kamenos je u nedelju podneo ostavku nezadovoljan Prespanskim sporazumom kojim je okončan spor oko imena Makedonije.

Agencija Rojters napominje da Siriza ima 145 od 300 mesta u parlamentu i podršku jednog nezavisnog poslanika, tako da joj je potrebno još najmanje pet glasova.

Ministarka turizma Elena Kuntura i još jedan poslanik ANEL-a rekli su ranije juče da će podržati Ciprasa, a Kamenos ih je isključio iz stranke.

Još dva poslanika ANEL-a najavili su podršku Ciprasu.

Cipras je izrazio rešenost da ide do kraja u sprovođenju Prespanskog sporazuma sa Skopljem, poručujući da, kao što se severni sused nije povukao, tako se ni Grčka neće povući iz njega.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.