Makartnijeve kritike

Izvor: Politika, 28.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makartnijeve kritike

Legendarni britanski muzičar Pol Makartni izjavio je nedavno za magazin "Tajms" da su čelnici njegove bivše izdavačke kuće EMI, za koju je objavljivao albume čak 45 godina, dosadni i da je odlazak kod njih postao užasavajući. Makartni je još rekao da se u toj diskografskoj kući osećao kao deo nameštaja. - U kući EMI sve umetnike tretiraju kao deo nameštaja. Ja sam bio kauč, članovi grupe "Koldplej" su stolice, a ne smem ni da pomislim šta za njih predstavlja Robi Vilijams. Makartni >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je prošle godine napustio EMI i potpisao ugovor sa izdavačkom kućom "Hear Music", koju je osnovala kompanija "Starbucks".

- Tačno sam znao da će mi u EMI-ju reći da im se sviđa moj album. Onda bi mi predložili da odem, na primer, u Keln, da razgovaram sa milion novinara u jednom danu, koji mi, kao po običaju, postavljaju uvek ista pitanja. Zato sam im rekao da bismo trebali da uradimo nešto drugačije, kada je u pitanju promocija albuma - izjavio je popularni muzičar.

Makartni je dodao da je bio veoma nestrpljiv da objavi novi album što pre, ali da su mu čelnici ove izdavačke kuće rekli da im je potrebno nekoliko meseci da bi reklamirali njegovu muziku. Optužbe nekadašnjeg člana "Bitlsa" u kući EMI nisu želeli da komentarišu.

Podsetimo, Pol Makartni je ploču "Memory almost Full" objavio u junu prošle godine za izdavačku kuću "Hear Music". Ovaj album je debitovao na trećem mestu američke top liste i na petom mestu britanske liste albuma. Dostigao je zlatni tiraž u SAD i prodat je u više od milion primeraka širom sveta.

J. K.



[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.