Majska Gitarijada u Požarevcu

Izvor: RTS, 02.Maj.2017, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majska Gitarijada u Požarevcu

Svake godine 2. maja u Požarevcu se održava Gitarijada, na kojoj se takmiče demo rok grupe. Ovo je važan korak za nove bendove, ali i za inspiraciju.
Za neafirmisane rok bendove iz Srbije, Majska Gitarijada u Ljubičevskoj laguni kod Požarevca, već 36 godina važan je stepenik u razvoju njihove karijere.

Saša Dušanović, pevač i tekstopisac grupe Dajvert, takmiči se dve i po decenije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i smatra da je Gitarijada u Požarevcu imala veliki uticaj na formiranje njega kao rok ličnosti. "Ove godine sam tek prvi put u revijalnom delu. Nastupao sam sa Dušmanima, Psihodelijama, Motorbretom."
Na ovogodišnjoj Gitarijadi od 20 prijavljenih grupa, za titulu najbolje nadmeće se pet.
"Svi oni imaju svoje mesto pod suncem. Mislim da su prilično ujednačenog kvaliteta", smatra predsednik žirija Branimir Lokner i dodaje da će pobediti onaj gde inspiracija presudi da u datom momentu bude bolji od ostalih.
Požarevačka Majska gitarijada rodila se u slavno vreme roka. Danas je tu da mu čuva leđa. Organizatori veruju da se rok scena u Srbiji tanji poprilično, pa i u Požarevcu.
"Ako mi ne možemo našim demo grupama da obezbedimo svirku uživo, uzalud Youtube i lajkovi, sve je to ništa ako ne možete da vidite publiku", kaže direktor požarevačkog Centra za kulturu Dragi Ivić.
Prošlogodišnji pobednik Pogrešna odluka, Dajvert i Transfer blama nastupaju u revijalnom delu. Zvezda dana je Trese lupa udara.
rts.pozarevac@rts.rs
+381 12 211 466

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.