Majkl prerastao u uragan

Izvor: B92, 08.Okt.2018, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majkl prerastao u uragan

Majami -- Tropska oluja Majkl prerasla je u uragan prve kategorije i očekuje se da sredinom nedelje pogodi severozapad Floride.

Očekuje se da uragan donese sa sobom vetar brzine 160 kilometara na čas, saopštio je Američki nacionalni centar za uragane (NHC).

Uragan se, od obala poluostrva Jukatan u Meksiku, uputio u Meksički zaliv čije tople vode će ga naknadno ojačati.

Očekuje se da bi Majkl u utorak uveče ili sredu mogao da preraste u uragan kategorije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 3, predviđaju prognostičari. Nakon što pogodi Floridu, Majkl će se kretati severoističnim pravcem ka jugoistočnim državama SAD u sredu uveče i četvrtak, naveo je NHC.

Guverner Floride Rik Skot proglasio je u nedelju vanredno stanje u više od 20 okruga u severozapadnom delu Floride.

On je posavetovao stanovnike da se pripreme za eventualnu evakuaciju, a u stanju pripravnosti je i 5.000 vojnika Nacionalne garde.

"Porodice treba da iskoriste priliku danas da obezbede da imaju hranu i vodu za tri dana, kao i sve neophodne lekove", napisao je Skot na Tviter nalogu.

"Svaka prodica mora da bude spremna. Mi možemo da ponovo izgradimo vaše kuće, ali ne možemo vaše živote", upozorio je Skot.

Tropska oluja Majkl je u nedelju pogodila delove Meksika i Kube donoseći snažan vetar i kišu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.