Majke Srebrenice vređale i probile blokadu policije

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jul.2013, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majke Srebrenice vređale i probile blokadu policije

Grupa žena iz udruženja Majke Srebrenice, koje su sa tri autobusa došle iz Srebrenice, Tuzle i Sarajeva, predvođene Hatidžom Mehmedović i Hajrom Ćatić, nasilno je ušla u krug trafo-stanice u Potočarima posle rasecanja žičane ograde.

Policija Republike Srpske bila je prisutna, ali nije pokušavala da spreči taj nasilni ulazak i polaganje cveća kod trafo-stanice. Posle toga kolona se uputila u Kravicu kod Bratunca i, budući da nisu imale odobrenje za ulazak u krug bivše >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zemljoradničke zadruge, pripadnici policije nisu im dozvolili da uđu u taj prostor.

Žene su prošle s druge strane gde su kleštima rasekle žičanu ogradu i provalile u krug, iako ih je policija pokušala da ih spreči bez primene sile.

Prilikom nasilnog ulaska i guranja sa policijom neke učesnice su zadobile ogrebotine od žice.

Pošto su ušle, prkoseći i vređajući policiju, žene su položile cveće u zadružnom krugu, gde je 1995. godine, kako tvrde, ubijena grupa Bošnjaka.

Srebreničanke su posle Kravice, produžile da posete još nekoliko lokacija u zvorničkoj opštini i polože vence na mestima gde je stradala njihova rodbina.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.