Majke Srebrenice nezadovoljne presudom suda u Beogradu

Izvor: RTS, 13.Jul.2017, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Majke Srebrenice" nezadovoljne presudom suda u Beogradu

"Udruženje žrtava i svedoka genocida" i Pokret "Majke enklava Srebrenica i Žepa" nezadovoljne su odluom Apelacionog suda u Beogradu u predmetu "Srebrenica", koji je odbacio optužnicu protiv osmorice bivših pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske za ratni zločin nad civilima u selu Kravica kod Bratunca, javila je "Fena".
Agencija podseća da je njima suđeno pred Specijalnim sudom u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za ubistvo 1.113 Bošnjaka u Hangaru.

Navodi se da je optužnica podignuta 21. januara, suđenje je počelo 6. februara, a rešenje da se odbaci je doneseno 5. jula sa obrazloženjem da nije izabran novi tužilac za ratne zločine, niti vršilac dužnosti, dok je starom tužiocu prestao mandat.
Najavljeno je da će se predstavnici tih udruženja obratiti svim relevantnim institucijama, posebno glavnom tužiocu Haškog tribunala Seržu Bramercu da reaguju i sankcionišu Srbiju za neodgovornost prema konvencijama za ljudska prava UN, kao i da pokrenu dodatne istrage zašto je Apelacioni sud u Beogradu pokrenuo postupak da bi ga samo odbacio.
Apelacioni sud u Beogradu odbacio je optužnicu protiv osmorice bivših pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske za ratni zločin nad civilima u selu Kravica kod Bratunca.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.