Majka ju je pre mesec dana BACILA u KONTEJNER, a evo šta se danas dešava sa BEBOM za kojom je plakao region

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2018, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majka ju je pre mesec dana BACILA u KONTEJNER, a evo šta se danas dešava sa BEBOM za kojom je plakao region

Bila tek rođena

Beba, koja je pre mesec dana pronađena u kontejneru u Sarajevu, konačno je zbrinuta u toplom porodičnom domu. Kako je potvrđeno iz Službe za socijani rad Kantona Sarajevo malena devojčica, čija je sudbina potresla celu BiH i regiju, od danas je kod dobre hraniteljske porodice.

Pročitajte i:

Još nije stavljena tačka na istragu. Majka, je podsećamo, osumnjičena za pokušaj čedomorstva.

Majka koja je po porođaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << novorođeno dete ostavila u kontejneru brani se sa slobode. Nije bilo zakonskog osnova za predlaganje pritvora.

Motivi majke u ovom slučaju još su misterija. Međutim, psiholozi upozoravaju da okidač u sličnim slučajevima može biti postporođajna depresija ili psihoza i da oči treba držati otvorenima.

- Da gledamo simptome majke nakon porođaja! Ako se žena povlači u sebe, ako ne želi da jede, da brine o detetu, ako je agresivna, ako ima agresivne ispade, halucinacije, iluzije, znači obavezno se mora javiti stručnjaku - psihijatru, psihologu, psihoterapeutu, jer je to stanje koje se da tretirati, ali ako se ne tretira, može dovesti do ozbiljnih stvari - da žena našteti sebi, ili detetu - kaže Đana Lončarica, psiholog.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.