Majka izgorelih mališana: Nemam snage da obiđem grob dece

Izvor: Press, 29.Dec.2013, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majka izgorelih mališana: Nemam snage da obiđem grob dece

- Mnogo mi je loše. Nemam snage da ustanem iz kreveta i da odem i obiđem grobiće mojih mališana! Guši me tuga i ne znam do kada ću izdržati ovako.
Ovo je reporterima Kurira rekla Mirela Mikulčić (29), čije je troje dece izgorelo 17. decembra u požaru u selu Velika Krsna, nadomak Mladenovca, u porodičnoj kući u kojoj ih je Mirela zaključala pre nego što je otišla do komšije. Mirela ni juče nije imala snage za razgovor.
- Nemam života u sebi - bilo je sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << što je kazala Mirela pre nego što se zakašljala i prekinula vezu. Tri mala groba u kojima su sahranjeni Nenad (4), Dimitrije (3) i Maja Mikulčić (2) na groblju u Rajkovcu nedaleko od Mladenovca obilaze svi meštani okolnih sela. Svako od njih ispod tri malena krsta ostavi sok, voće, igračkicu... Samo majka Mirela još nije obišla grobove.
Ona je uhapšena odmah posle sahrane troje dece i preksinoć, posle osam dana provedenih u Centralnom zatvoru, puštena je na slobodu.
Meštanka koja je došla da obiđe grob svojih roditelja kaže da na malom uzvišenju, gde su sahranjeni mališani, ima najviše sunca.
- Neka ih greje kad već sreće na početku života nisu imali. Nek vetar oduva sve zlo koje ih je koštalo života. Tužno je da ih je opština sahranila, a majka ih još nije obišla. Ipak, vidim da ljudi dolaze i ostavljaju im poklone za dušu. Kad budem odlazila, zapaliću im sveću da im osvetlim put u drugi život - rekla je ona.
Reporteri su otišli i u selo Vlaška, gde se sada, u porodičnoj kući svojih roditelja, nalazi Mirela Mikulčić. Vrata kuće na kojima se nalazi umrlica troje mališana odškrinuo je njen otac Marjan.
- Nemojte, molim vas. Nije joj dobro. Pustite je da uhvati malo vazduha - kratko je rekao, okrenuo se i zatvorio vrata.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.