Majevičani obnavljajuvrtić u Loparama

Izvor: Vesti-online.com, 29.Avg.2018, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majevičani obnavljajuvrtić u Loparama

Zavičajno Udruženje Majevičana postoji već osam godina, a članovi su stalno u nekoj aktivnosti pomoći rodnom kraju. Do sada su organizovali oko 40 humanitarnih akcija, opremili su desetak škola i četiri crkve i imaju veoma dobru saradnju sa opštinom Lopare.

Prošlog vikenda, u Švicu u hotelu Kristal, organizovano je humanitarno veče na kojem je prikupljana finansijska pomoć za renoviranje dečjeg vrtića u Loparama. Sakupljeno je 4.600 franaka, od čega treba da se izdvoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << deo za nabavnu cenu hrane i pića, a ostatak je namenjen za obnovu vrtića.

- Došao je red da se renovira obdanište, a mi pokušavamo da pomognemo koliko god možemo. Radi se o obdaništu koje ima kapacitet da prihvati 60 mališana, ali je u izuzetno lošem stanju i pokušaćemo da ga dovedemo u red kako bi se deca osećala udobno. Ukoliko večeras ne budemo sakupili dovoljno novca, jer su se ljudi tek vratili sa odmora, napravićemo još jednu akciju. Prioritet je da se popravi krov, da se okreče prostorije i da se sredi kuhinja. Mi smo obdanište obišli dok smo bili na odmoru u zavičaju i videli smo da pod hitno treba nešto da se radi - izjavio je Savo Mitrović, bivši predsednik ovog udruženja.

On dodaje da se, od kako funkcioniše udruženje, vidi i preporod u Loparama.

Stojan Stevanović, potpredsednik Udruženja Majevičana i predsednik Udruženja srpskih privrednika u Švajcarskoj, još jednom je ustupio prostorije svog hotela, kao i svaki put do sada, kada su u pitanju humanitarne akcije za rodni kraj u Republici Srpskoj.

- Maltene sve su akcije potekle odavde iz ovog hotela. Nadamo se da ćemo sakupiti neki deo sredstava za obnovu obdaništa u Loparama. Trenutno se u njemu nalazi 60 dece, koliki je i kapacitet. Nikad do sada inače nije bilo toliko dece u vrtiću. Nadam se da ćemo ove godine uspeti da to renoviramo. Večeras smo tako organizovali da hrana, piće i muzika budu besplatni, a svako da priloži koliko može i hoće - kaže Stojanović.

Na ovoj humanitarnoj večeri bio je prisutan i ambasador BiH u Švajcarskoj, Anđelko Grahovac sa suprugom. Među velikim brojem okupljenih humanitaraca bile su porodice Grahovac iz Novog Grada, Antić, Savić, Milovanović i Nemček sa Majevice, Mitrović iz Priboja, Lukić, Stevanović i Vasić iz Lopara, Miljanović iz Jablanice, Novaković iz Vukosavca, Popadić iz Brusnice i druge.

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.