Izvor: Blic, 06.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majdanpek bez grejanja

MAJDANPEK - Majdanpek je juče bio bez grejanja jer je gradska toplana ostala bez mazuta. Smrzavanje kraj radijatora za nekoliko stotina korisnika daljinskog grejanja u ovom gradu traje i duže zbog kvarova na mreži. Časovi u osnovnim školama su skraćeni na pola sata, deca u obdaništu dan su provela uz grejalicu, pacijenti se smrzavali u bolnici, a zaposleni na radnim mestima.



U Majdanpeku je bez grejanja oko 2.500 korisnika, odnosno tri četvrtine grada, koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je usmereno na sistem daljinskog grejanja. Gradska toplana ostala je bez mazuta.

- Žiro-račun nam je blokirao „Jugopetrol" na ime starog duga za mazut iz prethodne sezone. Taj minus trenutno iznosi 11 miliona dinara, a kada to pokrijemo mogli bismo da računamo na nove isporuke - kažu u JKP „Komunalac" koji od korisnika usluga za komunalije, grejanje, vodu i smeće potražuje oko 90 miliona dinara.

Obe osnovne škole juče su skratile časove na 30 minuta.

- Primorani smo da brinemo o zdravlju dece, a sa sadašnjom temperaturom u učionicama od oko 16 stepeni zahvaljujući dogrevanju, prva mera bilo je skraćenje časova na pola sata i odustajanje od vannastavnih aktivnosti dok se grejanje ne normalizuje - kaže Nikola Milosavljević, pedagog u OŠ „12. septembar", a slična je situacija i u OŠ „Velimir Markićević".

- Prostorije u kojima borave mališani zagrevamo uz pomoć grejalica, ali instalacija nisu predviđene za ovakav vid grejanja i toliku potrošnju struje - kazala je Nelica Marković, direktor Dečje ustanove „Marija Munćan", koja je juče pozvala roditelje da ukoliko imaju mogućnosti zbog problema sa grejanjem, decu vrate, odnosno zadrže kod kuće.

U bolnici u Majdanpeku aktivirane su sve grejalice i peći koje ova ustanova ima, a pacijenti se utopljavaju dodatnim pokrivačima.

U opštini su rešeni da komunalnom preduzeću pomognu i obezbede neophodnih pet miliona dinara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.