Izvor: Nezavisne Novine, 21.Sep.2017, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maja Gojković u suzama napustila sjednicu Skupštine Srbije

BEOGRAD - Predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković zaplakala je danas tokom sjednice nakon što ju je poslanica DS Aleksandra Jerkov optužila da diskriminiše poslanicu DJB Ljupku Mihajlovski, koja je osoba sa invaliditetom.

Do sukoba je došlo nakon što poslanici Dosta je bilo nije data riječ iako se javila po Poslovniku.

Na to je reagovala Jerkov koja je rekla da Gojković vrijeđa dostojanstvo parlamenta i građana i da joj je Zoran Martinović naložio da >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ne daje riječ opozicionim poslanicima ni za repliku ni po povredi Poslovnika.

Na to je burno regovala Maja Gojković koja je rekla da su to najteže uvrede na njen račun, jer je optužena za diskriminicaju a i sama u porodici ima osobu sa invaliditetom.

“Sram vas bilo”, rekla je Gojković poslanici Jerkov i rasplakala se, te je izašla iz sale.

Nakon toga je određena pauza.

Poslanici danas u parlamentu u načelu razmatraju prijedloge Zakona o osnovama sitema obrazovanja i vaspitanja i Zakona o visokom obrazovanju.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.