Maja Gojković se sastala sa Viktorijom Nuland

Izvor: B92, 11.Jul.2016, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maja Gojković se sastala sa Viktorijom Nuland

Beograd -- Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković sastala se sa pomoćnikom državnog sekretara SAD Viktorijom Nuland, koja se nalazi u poseti Srbiji.

Gojković je upoznala Nuland sa aktivnostima Narodne skupštine u pogledu završetka procesa konstituisanja Parlamenta i kao prioritete rada u predstojećem periodu istakla nastavak reformskih procesa, usaglašavanje domaćeg zakonodavstva sa EU i jačanje regionalne saradnje, saopšteno je iz Skupštine.

Gojković >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je istakla da Srbija posebno ceni podršku SAD u procesima evrointegracija i ukazala da je evropska orijentacija naše zemlje jasna, te da će Srbija nastaviti da sprovodi reforme kako bi dostigla evropske standarde za svoje građane, posebno imajući u vidu da su građani na proteklim izborima potvrdili opredeljenje za evropski put.

Nuland je rekla da SAD podržavaju otvaranje poglavlja 23 i 24 i proces evrointegracija Srbije, ukazujući da otvaranje poglavlja predstavlja povoljne instrumente drštvenih reformi.

Nuland je ukazala i da je pozitivan napredak koji je napravljen u ekonomiji, kao i da je za američke investitore važna predvidljivost.

Predsednica Narodne skupštine je naglasila i da se Srbija zalaže za regionalnu stabilnost i da ima konstruktivnu ulogu u regionalnoj saradnji, kao i da će parlament na tom polju nastaviti da daje svoj doprinos.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VIKTORIJA NULAD U POSETI SRBIJI: Napredak u ekonomiji i podrška SAD otvaranju poglavlja

Izvor: Kurir, 11.Jul.2016

...Gojković je upoznala Nuland sa aktivnostima Narodne skupštine u pogledu završetka procesa konstituisanja Parlamenta i kao prioritete rada u predstojećem periodu istakla nastavak reformskih procesa, usaglašavanje domaćeg zakonodavstva sa EU i jačanje regionalne saradnje, saopšteno je iz Skupštine..Gojković...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.