Maja Gojković na čelu Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2022, 11:41

Maja Gojković na čelu Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković, nova je predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, odlučila je Vlada Srbije. Prema odluci objavljenoj u Službenom glasniku, među članovima Koordinacionog tela su ministri Tomislav Žigmanov, Darija Kisić, Nikola Selaković, Maja Popović, Tanja Miščević i Bratislav Gašić.

Po funkciji član je i predsednik Političkog saveta Vlade za sprovođenje Rezolucije Saveta bezbednosti 1325.

Koordinaciono >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << telo razmatra pitanja i koordinira rad organa državne uprave u vezi sa rodnom ravnopravnošću, s ciljem njenog unapređenja u Srbiji.

Za obavljanje tog zadatka može tražiti od organa državne uprave, drugih organa i organizacija podatke, dokumenta i izveštaje. Potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković, nova je predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, odlučila je Vlada Srbije.

Prema odluci objavljenoj u Službenom glasniku, među članovima Koordinacionog tela su ministri Tomislav Žigmanov, Darija Kisić, Nikola Selaković, Maja Popović, Tanja Miščević i Bratislav Gašić.

Po funkciji član je i predsednik Političkog saveta Vlade za sprovođenje Rezolucije Saveta bezbednosti 1325.

Koordinaciono telo razmatra pitanja i koordinira rad organa državne uprave u vezi sa rodnom ravnopravnošću, s ciljem njenog unapređenja u Srbiji.

Za obavljanje tog zadatka može tražiti od organa državne uprave, drugih organa i organizacija podatke, dokumenta i izveštaje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Manojlović (DS): Sastav Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost nastavak farse

Izvor: Beta, 01.Nov.2022

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović ocenila je danas da je sastav vladinog Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost "potvrda celokupne farse" sa formiranjem nove vlade.Ona je u saopštenju navela da je na čelu tog tela osoba (Maja Gojković) koja je "rodnu osnovu već zloupotrebljavala,...

Nastavak na Beta...

Mediji: Petković, Nikolić i Gujon ostaju na čelu vladinih kancelarija i tela

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Nov.2022, 09:33

Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić i direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon, trebalo bi da ostanu na tim pozicijama i nakon izbora nove vlade, pišu današnje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.