Izvor: Blic, 11.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maja Gojković ipak napušta politiku?

Gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković, posle definitivnog raskida sa vrhom Srpske radikalne stranke, razmišlja da, ipak, napusti politiku i posveti se advokatskom poslu, saznaje „Blic".

Iako je ozbiljno razmatrala ponudu grupe novosadskih biznismena da se, kao kandidat grupe građana „Za naš Novi Sad", pojavi na predstojećim lokalnim izborima 11. maja, Gojkovićeva je najbliža odluci da ipak izađe iz politike. Ponudu „narodnjaka" Milana Paroškog da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ta stranka na predstojećim izborima visoko pozicionira, Maja Gojković je takođe odbila. Ona im se zahvalila s obrazloženjem da će se najverovatnije vratiti u advokatsku kancelariju koju je pre više od pola veka otvorio njen otac i nastavi sa bratom i bratancem advokatske poslove koje je zamrzla pre tri godine.

Kod čelnika SRS Maja Gojković je posle gradonačelničkih izbora zapala u nemilost pošto nije pristala da joj zamenik na najvišoj gradskoj funkciji bude Jorgovanka - Cica Tabaković, sa kojom odavno nije u dobrim odnosima. Neprihvatanjem Jorgovanke za zamenika, Novi Sad je ostao jedini grad u Srbiji koji nema zamenika ni pomoćnika gradonačelnika. Od tada, Maja Gojković nije u dobrim odnosima sa vrhom stranke, što je potvrđeno na poslednjem predizbornom mitingu Tomislava Nikolića u Novom Sadu kada je Gojkovićeva odbila poziv da prisustvuje tom skupu.

Njeno neprihvatanje inicijative vrha stranke da udomi Cicu Tabaković bilo je povod, pre godinu i po, da na saboru Otadžbinske uprave SRS ne bude reizabrana na dotadašnju potpredsedničku funkciju. Međutim, stvarni razlog da je SRS potpuno „oslobodi" svih stranačkih funkcija jesu njene liderske ambicije i što je kao gradonačelnik ometala stranačke prvake da se davanjem profitabilnih poslova u Novom Sadu oduže svojim stranačkim finansijerima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.